In lijn met het advies van de KNLTB geeft het bestuur gevolg aan de oproep om de sportclubs tot en met 28 april te sluiten. Als gevolg hiervan is het sportpark tot en met 28 april afgesloten. Vrij spelen is ook niet mogelijk.

Archief: Ankie van Hezewijk

Op 15 augustus heb ik een aantal schilderijen opgehangen in het clubhuis, op uitnodiging van Dick Steenhuisen. Wat een eer dat mijn schilderijen er hangen tijdens de jubileumweek!

Ik schilder al zeker 20 jaar en de laatste 2 jaar bij kunstenaarsvereniging Toenk.
Ik heb voor de expositie een aantal schilderijen bij elkaar gezocht die ik in de loop der jaren gemaakt heb en ik mooi vond voor in het clubhuis. Zoals je ziet schilder ik veel natuur, bloemenvelden, zee…. Toen ik klaar was met het inrichten van de expositie kwam ik dan ook op de titel Nazomeren.

Droom
Het schilderij Droom heb ik gemaakt naar aanleiding van een gedicht van Toon Hermans. Het deed me denken aan mijn moeder die op 88 jarige leeftijd is overleden aan dementie en die de laatste jaren van haar leven haar spraak kwijt was. Ik heb over haar ook een boekje geschreven, Dag Ma.


‘Ik droom dat er wat groen zou zijn
waar ik mij neer kan leggen
waar ik luisterend naar de zomerwind
iets van een diepe stilte vind
waar 'k niets meer hoef te zeggen...
Ik ben de woorden moe
de uitgekiende zinnen
ik zou zo graag opnieuw
zonder één woord beginnen
een stilte...zo intiem
daar in het jonge groen
mijn laatste pantomime
'n glimlach en ’n zoen’ 

(Toon Hermans)

Ik hoop dat jullie mijn schilderijen waarderen.
Kijk voor meer schilderijen op www.ankievanhezewijk.com

Tot op de tennisbaan!
Ankie