In lijn met het advies van de KNLTB is het tennispark weer open. Hierbij worden de voorschriften vanuit het protocol vanuit de KNLTB gevolgd. Lees hiervoor de informatie op de website.

Archief: Lilian en Dick Steenhuisen

Lilian en Dick Steenhuisen exposeren in februari en maart 2016 bij Tennisvereniging Rosmalen. Dit is voor ons de derde keer dat we hier samen exposeren. Het is altijd weer een feest om ons  werk in dit prachtige paviljoen te laten zien.

Lilian Steenhuisen

Ik ben beeldhouwer en maak figuratieve bronzen beelden. Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken dankzij de mensen die mijn beelden zo mooi vinden dat ze ze mee naar huis willen nemen. Dat is geen vanzelfsprekendheid, het is iets waar ik heel blij van word.  Mijn stijl kenmerkt zich als slank, sierlijk met overdrijving of humor, vaak met emoties die ik in een beweging probeer uit te drukken.

Meer informatie over mijn beelden kun je vinden op www.liliansbeelden.nl en op facebook.com/lilian.steenhuisen.

Dick Steenhuisen

Deze keer heb ik gekozen voor kleine doekjes met 2 thema’s waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben. Je denkt er niet bij na, je bent onderweg of je staat even op een beschut plekje te wachten tot de regen vermindert voordat je een spurt neemt naar de auto. In die momenten schuilen mooie beelden. De weerspiegeling van lichtreclames in de plassen,  de beweging en drukte van mensen en auto’s. Genoeg elementen om deze momenten bewust te beleven, op een foto vast te leggen en het te gebruiken als aanleiding voor een schilderij.

Ik heb mij schildersopleiding gevolgd bij Constantijn Molenkamp en Arno Mertens. In 2007 bereikte ik de finale van de beeldende kunstprijs van de NPS en de Volkskrant in het van Abbe Museum (Eindhoven) en in 2011 werd een werk geselecteerd voor de halve finale.  In het schilderscollectief  “Toenk” werk ik al meer dan 20 jaar samen met 15 schilders uit Rosmalen en omstreken.  Meer informatie:

www.dicksteenhuisen.nl
www.toenk.com