Soto Soep

Soep:

  1. Bouillon trekken van rund of kip (300gram) met 2 liter water
  2. Erbij doen:
    1. Sereh spriet
    2. Stuk laos wortel van 7 cm
    3. Stuk Gemberknol van 7 cm
    4. 6 salehblaadjes (laurier)
    5. 2 theelepels koenjit
    6. 1 eetlepel laos
    7. Beetje zout
  3. Vier uur laten trekken (Indien je kant en klare bouillon met vlees uit glazen pot gebruikt, hoeft het maar twee uur op te staan)
  4. Kan dus dag van tevoren worden klaargemaakt

DINGETJES ERIN

  • Kipfilet (500 gram) bakken, koud laten worden en in kleine stukjes plukken
  • Tauge (200 gram)
  • Frietchips (zakjes bij de supermarkt)
  • Gekookte eieren
  • Gebakken uitjes (bakje bij supermarkt)
  • Ketjap
  • So-on: dit is soort ongebakken vermicelli, die je zelf moet opbakken in zonnebloemolie.(verkrijgbaar bij toko)

In een laagje olie van een halve centimeter opbakken: dit gaat als volgt: gooit een klein beetje erin , dit is in 2 seconden helemaal wit en opgezwollen, meteen eruit halen en in een kom met keukenpapier doen. Je kan dit dag van tevoren maken en dan luchtdicht (liefst in tupperware doos) bewaren.

Opdienen
Zet de warme soep op tafel met alle schaaltjes eromheen, iedereen kan dan zijn eigen samenstelling aan dingetjes in een soepkom doen en daarna de bouillon erover heen doen. Wellicht wel handig om gemberwortel ed alvast uit bouillon te halen.