De Vrijwilliger: Maarten Langereis

Wat doe je bij de club?
Samen met Ed organiseer ik de clubkampioenschappen voor senioren. Zowel de dubbels in juni als de enkel/mix in augustus. In de weken voorafgaand aan de wedstrijden zijn we erg druk met de voorbereidingen. En in de week zelf zie je ons achter de wedstrijdtafel zitten, waarbij we geholpen worden door zes andere enthousiaste vrijwilligers.

Wat houdt je werk in?
Het begint met de inschrijvingen; wanneer de sluitingsdatum is geweest gaan we kijken welke poules we kunnen vormen en daar waar nodig bellen we nog mensen om de poules compleet te krijgen. Vervolgens wordt de loting gedaan en de planning gemaakt. Dit is altijd een hele uitdaging omdat we met verschillende verhinderingen te maken hebben.

En nadat de schema’s bekend zijn geworden volgen er nog veel speciale verzoeken per mail of telefoon van mensen die hun wedstrijd toch liever op een andere dag of tijdstip spelen. Het is fijn als we tot een oplossing komen, maar vaak is dat toch lastig door de drukke baanbezetting de hele week.

Heb je nog hobby’s?
Naast dat ik graag op de tennisbaan sta en twee fanatiek hockeyende dochters heb? Ja genoeg maar ik heb niet overal tijd voor, er zijn teveel leuke dingen.

Wat is je favoriete slag?
Mijn favoriete slag is de forehand diep achterin. En de slechtste is de backhand-volley als ik nog niet ingespeeld ben.

Wat wil je verder nog kwijt?
Dan ik deze week erg blij ben met de medewerking van enthousiaste leden bij het helpen van het oplossen van verhinderingen, zodat we zoveel mogelijk wedstrijden kunnen laten doorgaan.

En ik zou zeggen: Schrijf je nu in de voor de clubkampioenschappen Enkel of Mix! Deze worden gespeeld van 19 t/m 25 augustus 2013. En daarbij vinden we het erg leuk dat de setjes de kleuren van hun kleding op elkaar afstemmen. Tot dan!