De Vrijwilliger: Wilma de Haer

Wat doe je bij de club?
Ik ben actief in de groencommissie. Wij worden in het stichtingsbestuur vertegenwoordigd door Eric Smit en Dick Vink, maar voor het uitvoerende werk is er een heel team dat bestaat uit: Tom van Rijn, Joop van Run en Carel Versteijnen voor de grote en technische dingen en Jan de Gouw, Johan Kramer, Joke van de Beek, Leo Kronenberg en ik voor hand- en spandiensten en het groenonderhoud.

Wat houdt je werk in?
Wij noemen onszelf ook wel de tuinkabouters, omdat we vrij onzichtbaar zijn voor de meeste mensen die komen tennissen. Ook al zie je ons niet, we zorgen ervoor dat de banen bladvrij zijn en het park er strak uitziet. We hebben ook onlangs de tafels op het terras opnieuw gelakt en het grote tennisracket blauw geschilderd.

Een middag in de week komen we bij elkaar en lopen een rondje door het park om te kijken wat er moet gebeuren en dan gaan we lekker aan de slag. De bladeren en het onkruid opruimen, zorgen voor nieuwe beplanting, meubilair wisselen, snoeien, schoffelen en de tribunes poetsen.

Ik vind het heerlijk om buiten aan het werk te zijn. Net als bij een potje tennis ga je altijd door, of dat het nu wat regent of de zon schijnt. Ik vind het echt ontspanning.

Heb je nog hobby’s?
Tennissen natuurlijk, fietsen en wandelen. Maar ook een boek lezen vind ik heerlijk. Verder doe ik ook nog aan fitness, dat komt goed van pas als ik weer eens met de kruiwagen rondsjouw.

Wat is je favoriete slag?
Nou, ik krijg klachten van de andere kant van het net over m’n backhand slice. Maar mijn favoriet is het poachen bij de dubbel. De service is mijn slechtste slag.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik ben een lid van het hele team en we mogen dan vrijwel onzichtbaar zijn, achter de schermen wordt er hard gewerkt! Het is erg prettig dat we veel waardering voor elkaar hebben en ook dat ons werk vanuit de club gewaardeerd wordt.

Het is een erg gezellig team en ze staan ook altijd voor je klaar. Toen ik in december mijn sleutelbeen had gebroken hebben ze zelfs aangeboden om mijn huis te ‘stofzuigen’ met de bladblazer. Daar moet ik nog steeds aan terugdenken als ik nu de stofzuiger aan zet…