In lijn met het advies van de KNLTB is het tennispark weer open. Hierbij worden de voorschriften vanuit het protocol vanuit de KNLTB gevolgd. Lees hiervoor de informatie op de website.

Inschrijven 2e ronde Bitterballen competitie 2019-2020

02 december 2019

Beste (spelend wachtlijst) leden van TV Rosmalen,

Het is weer bitterballentijd. Voor alle leden vanaf 16 jaar. Inschrijven voor dit succesvolle tennisevenement kan vanaf nu op toernooi.nl. Zoals gebruikelijk spelen we op vrijdagavond en zondagmiddag. Schrijf je in vóór 10 januari en vraag al je tennismaatjes om ook mee te doen. Het wordt weer een mooie tenniswinter....

Inschrijven via toernooi.nl

Voor alle duidelijkheid hier het “reglement” bitterballencompetitie:

Deel 2 is van vrijdag 17 januari tot en met vrijdag 27 maart (afsluit- feestavond met voor iedereen een bonus wedstrijd).


- Je bent natuurlijk (spelend wachtlijst/student) lid van TV Rosmalen

- Je kunt meedoen vanaf 16 jaar. Een junior moet wel inschrijven met een senior.

- Kosten bedragen € 7,50 per onderdeel en deze worden automatisch geïncasseerd (voor ieder die via toernooi.nl heeft ingeschreven)

- Bitterballen speeltijden op vrijdagavond vanaf 18:45 tot 22:30 en zondagmiddag vanaf 13:00 uur tot 16:45 uur.

- Een wedstrijd bestaat uit twee sets en duurt maximaal 1 uur en 15 minuten! Als na 75 minuten de 2e set niet volledig is afgespeeld, eindigt de partij met de dan bereikte setstand. Bijvoorbeeld bij een stand van 3-4 heeft degene met 4 games die set gewonnen. Setstand 4-4 is puntendeling van die set.

- Er wordt GEEN tie-break gespeeld. De stand 6-6 is dus einde set.

- Na de wedstrijd vult 1 van de vier personen de uitslag in op www.internecompetitie.nl. (juiste competitie selecteren => eerste keer wachtwoord aanvragen bij “deelnemers” met je bondsnummer)

- De SETSTANDEN worden ingevuld. Het systeem berekent je score.

- Score: Per gewonnen set krijg je 2 punten. Bij gelijke stand krijgt ieder koppel 1 punt. Mogelijke te behalen punten zijn 4-0, 3-1, 2-2, 1-3 of 0-4.

- Uitslagen tellen niet mee voor de knltb rating.

- Alle wedstrijden zijn toegewezen op tijdstip en baannummer (men hoeft niet af te hangen). Je houdt wel zelf de tijd bij (na 75 minuten stoppen en tip: speel niet al te lang in). Je speelt met eigen ballen.

- Bij verhindering zorg je ZELF voor een gelijkwaardige vervanger, of je verzet gezamenlijk met je tegenstander de wedstrijd. Dit graag ook aangeven op www.internecompetitie.nl in verband met beschikbare banen (via i: opmerking opgeven => vinkje bij ander tijdstip)! Indien je niet komt opdagen, is de wedstrijd verloren en ben je gediskwalificeerd voor het eerstvolgende rondje bitterballen :-)

- Gegevens van je tegenstanders zijn ook te vinden op www.internecompetitie.nl

- Wil je verplaatsen naar een ander bitterballentijdstip (vr/zo)? Doe dan een verzoekje van vrije bitterbalbanen naar Ed of Thijs (bitterbal@tvrosmalen.nl / edbrouwer1964@gmail.com / thieske1962@gmail.com )

- Er is een lijstje met mensen die hebben aangegeven wel een keer te willen invallen. Dit lijstje staat op www.internecompetitie.nl onder regelement. Ken je mensen die ook op deze lijst willen dan graag doorgeven.

- Bij de indeling van de poules van deel 2 bitterballen competitie zal rekening worden gehouden met promotie/degradatie van deel 1.

- Ook voor deze indeling wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de in het verleden behaalde resultaten en de actuele ranking.

Laten we er met z’n allen een mooie en gezellige interne competitie van maken met veel tennis- en bitterballenplezier.

Meer informatie: vraag het aan Albert, Annemiek, Corine, Dian, Ed, Marit, of Thijs.