Clubkampioenschappen 2021 bizar maar goed verlopen

22 november 2021

Afgelopen weken zijn de clubkampioenschappen 2021 gespeeld in een eigenlijk best bijzondere ambiance. Finaleweekend zonder publiek, wat corona al niet te weeg brengt, was best wel bizar. En dan als voorzitter toch te zien met welke toewijding zowel de vrijwilliger als de spelers actief bezig zijn doet je dat toch goed. Edwin Bax en zijn collega commissieleden en bar-vrijwilligers hebben er zeker een goed en geslaagd toernooi van weten te maken. Maar dat komt natuurlijk ook door de spelers, die alleen aangemoedigd door naaste familie en andere spelers streden om te eer van clubkampioen. En de speech die ik als voorzitter zou moeten houden bewaar ik gewoon tot volgend jaar….
Om iedereen enthousiast te maken voor de volgende clubkampioenschappen zijn re wat foto’s bijgevoegd en volgen onderstaand de uitslagen:

HD6
Thomas Philippens en Ron Coolen bleken in deze klasse de onbetwiste poulewinnaars met de volle punten, op de voet gevolgd door Peter Meijer en Stefan Puts.

Winnaars Ron en Thomas links, gelegenheidsduo Frank van der Klijn en Sjoerd Olthuis rechts.

Tweede plaatswinnaars: de immer goedlachse Peter Meijer en Stefan Puts.

D/3/4/5
In de hoogste en meest uitdagende categorieën bleken onvoldoende teams door de qualifiers gekomen te zijn, daarom is hier naar goede Olympische gedachte gekozen voor "de jongens tegen de meiden".  Koninginnenkoppel Jorien van der Linde en Karin van Haaften kwamen helaas net wat ritme en winners tekort om de jongens van de baan te slaan. In de onderlinge finale trokken Remco Landsheer en Loek Perquin de winst naar zich toe, ten koste van Rob Haenen en Frank Filthaut.

Winnaars van ‘de jongens tegen de meiden-poule’ Loek en Remco (rechts), en runners-up Rob en Frank (links dan dus).

GD7
Traditiegetrouw een van de meest interessante en goedgevulde categorieën van onze vereniging is de gemengd dubbel 7. Hier zijn weer de nodige krakers van wedstrijden gevuld met zowel oogstrelend als tranentrekkend spel gespeeld. Toernooiverrassing was het kersverse koppel Sarah Heesakkers / Raoul van den Boom wat tegen clubcoryfeeën Pauline en Bart Hardy (aka 'The Hardies") de prijzen mocht verdelen. Uiteindelijk bleken de eerstgenoemden aan het langste eind te trekken.

GD7 kampioenen Raoul en Sarah links, ‘the Hardies’ rechts.

HE5/6
Een van de onderdelen waar de naamgever van baan 1:  “Rob Haenenbaan” te bewonderen was. Spijkerharde smashes, keiharde kanonskogels en effectieve effectballen regen de games aaneen.
Het lijkt nauwelijks verrassend dat genoemde Rob Haenen tegen zijn angstgegner Loek Perquin aantrad voor de finale, maar onze scouts hebben in deze klasse nieuw talent voorbij zien komen wat deze keer maar net naast de prijzen greep. Dat belooft wat voor de komende kampioenschappen!
Uiteindelijk versloeg leerling Loek in een ware slijtageslag leermeester Rob en won hier de finale.

Al drie jaar op rij DE finale: Rob tegen Loek. Loek won.

DD7
Een groeicategorie van de afgelopen toernooien blijkt de dames dubbel 7. Ook hier zagen we een aantal vertrouwde koppels op de banen, maar ook diverse verrassende combinaties en nieuwe gezichten. In een razendspannende finale waren het uiteindelijk Eefje Jonkman en Sarah Heesakkers  (in haar derde wedstrijd op de finalezondag!) die de winst opeisten ten koste van Mariëtte Wouters en Charlotte Dillisse. 7-5, 7-5. Dat zijn echte finale-uitslagen!

Verliezend finalisten Mariëtte en Charlotte (links) en winnaars Sarah en Eefje in de dames dubbel 7.

HE7.
In de heren enkel 7 moesten helaas enkele smaakmakers van het toernooi wedstrijden aan zich voorbij laten gaan, waardoor we minder hebben kunnen genieten van traditiegetrouw lange en zenuwslopende partijen. Maar daardoor is er niet minder hard om de winst gestreden door de heren die wel de rackets gekruist hebben in deze categorie, integendeel! In de finale waren het ook oude bekenden in deze klasse ‘Edje-driesetje’ Brouwer en Jeroen Kofflard die in een verrassende 2-setter het pleit beslechtten. Proficiat Ed.

Finalisten Ed Brouwer en Jeroen Kofflard in de HE7.

HD7
Tenslotte de koningsklasse van onze clubkampioenschappen, altijd weer de categorie met de meeste strijders om die felbegeerde titel van clubkampioen.
De redactie kwam oren, ogen en tijd te kort om alle matches en missers adequaat te verslaan.
In de laatste wedstrijd van de finaledag traden twee oude bekenden aan tegen twee kersverse cracks die in een prachtige match het HD7 toernooideel afsloten.
Jeroen van den Eerenbeemt en Jack Donker wonnen bliksemsnel set 1 van Sander Maas en Joost Stoffels die in de tweede set heel sterk terugkwamen, maar net niet in staat bleken een derde af te dwingen. Herkansingen in 2022!

Clubkampioenen HD7 Jeroen en Jack en verliezend finanlisten Sander en Joost.

DEMONSTRATIE!
Als vereniging moesten we natuurlijk een list verzinnen om die 1250 toeschouwers legaal op het park te mogen ontvangen. En dat doe je door er een evenement van te maken – dus brachten we een demonstratiepartij op de baan!
Dus op de finalezondag was een mooie wedstrijd met ‘zo-kan-het-ook’ tennis te bewonderen, gespeeld door Yfke Nammensma, Frank van der Klijn versus Regina Raijmakers en Peter Meijer.
Het publiek stond op de banken!

Het was weer mooi met mooi weer! En we zien jullie graag terug in de 2022 edities!
Team CK21