Gastendiners Tennispaviljoen

Maday 01 april 2019

  Tennist u op dinsdag? Dan bent u ons misschien al eens tegen gekomen!

Wij zijn de kookgroep ‘Bij Bomans’ en we maken een keer per maand de keuken van uw tennisvereniging onveilig. Dan koken we met alles wat we in huis hebben en met alle potten en pannen die we in de keuken kunnen vinden voor – meestal oudere – bewoners van de wijk Molenhoek die we vergasten op een heerlijke etentje en een gezellige avond.

Dat doen we nu al ruim een jaar – time flies when you’re having fun - en wij zijn er heel blij mee. Blij met de mogelijkheid die de TV Rosmalen ons biedt, blij met de oprechte interesse die leden van de tennisvereniging tonen en blij met de mogelijkheid om te koken voor mensen uit onze wijk die dat om allerlei redenen heel fijn vinden. Sommigen omdat ze dan eens een keer niet alleen hoeven te eten, anderen omdat ze eens wat andere sociale contacten op willen doen en weer anderen omdat ze niet de puf hebben om elke dag te koken. 

Omdat we inmiddels al ruim een jaar op uw club rondlopen, willen we u toch iets meer vertellen over de maandelijkse wijkdiners. Tot nu toe hebben ongeveer zestig verschillende wijkbewoners, veelal oudere alleenstaanden en echtparen, deel genomen. Hun reacties op het eten én op de ambiance zijn hartverwarmend.

De Kookgroep zelf bestaat uit veertien vrijwilligers. In wisselende samenstelling vormen zij een kookteam van ca. acht personen en bereiden zij ‘s middags o.l.v. een van onze twee vaste koks een driegangendiner.
Vanaf 17.00u komen de gasten binnen en vanaf 17.30u serveren we de gerechten uit onder het genot van – als men dat wil – een glaasje wijn of water. Om uiterlijk 20.00u zijn de gasten vertrokken, het paviljoen in de oorspronkelijke staat teruggebracht, en op een oor na de afwas gedaan en keuken opgeruimd.

Toen we onze keuken in de voormalige Bomansschool moesten ontmantelen omdat de school harder groeide dan verwacht, zaten we met onze handen in het haar. De keuken van de TV Rosmalen was voor ons en onze gasten daarom een lot uit de loterij. Wij – onze gasten en wijzelf – zijn dan ook zeer verguld met de mogelijkheden die uw vereniging ons bood en biedt. Daarom passen we ons maar al te graag aan het wedstrijdschema van de club aan en zijn we van harte bereid bij te springen als dat nodig is, zoals bij de verzorging van de lunch tijdens toernooien.

In februari j.l. hebben de stichting, beheerder en kookgroep samen een positieve tussentijdse balans opgemaakt. Beide partijen zijn zeer tevreden met de gang van zaken. Er is afgesproken elk jaar te evalueren in afwachting van een andere - hopelijk definitieve - huisvesting voor de kookgroep.

Wilt u meer informatie over de kookgroep of over onze gastendiners, dan kunt u terecht bij André Timmermans (06-17946995). 

Heel veel dank, ook namens onze gasten.
Kookgroep ‘Eten Bij Bomans’