Geen prijsverhogingen per 1 januari en sommige prijzen dalen zelfs

02 januari 2024

Het nieuwe jaar begint goed voor de bezoekers van het paviljoen. Het bestuur van de Stichting heeft op voorstel van de barcommissie besloten om per 1 januari geen prijsverhogingen door te voeren en zelfs de prijs van een aantal producten te verlagen.
Ondanks de gestegen inkoopprijzen en belastingen zien zij voldoende ruimte om dit te doen. Door de inzet van meer vrijwilligers in plaats van betaalde krachten zijn de kosten gedaald. Dit voordeel wordt teruggegeven aan de leden.
Dat niet alle producten met een gelijk percentage zijn verlaagd heeft te maken met het feit dat de barcommissie alle prijzen onder de loep heeft genomen. Een ongeveer vergelijkbaar voordeel ten opzichte van de commerciële prijzen in het dorp was hierbij het uitgangspunt.
Met name de speciaal bieren van de tap waren aan de hoge kant en zijn verlaagd van €3,90 naar €3,60. Maar ook de alcoholvrije bieren en de frisdrank zijn goedkoper geworden en wel met 5 tot 10 cent per glas of fles. Heineken 5% en de wijnen zijn met 10 cent verlaagd.