Ivm het kabinetsbesluit is vanaf heden tot nader bericht het paviljoen gesloten, het tennispark is wel geopend. Zie voor meer informatie het nieuwsbericht op de website en de KNLTB website.

Wat betekenen de nieuwe coronamaatregelen voor T.V. Rosmalen?

16 oktober 2020

Beste leden,

Het zijn bijzondere tijden, de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus liegen er niet om. Hard, maar noodzakelijk. Het is aan ons allemaal om de maatregelen serieus te nemen, want onze gezondheid staat voorop.

Dinsdag hebben we je al geïnformeerd over de consequenties van de maatregelen voor tennis. Inmiddels zijn de richtlijnen van de overheid verder uitgebreid waardoor ook de consequenties voor tennis steeds duidelijker worden.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen zijn sportwedstrijden niet meer toegestaan. Helaas is besloten om daarom de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. We kijken terug op een mooie periode waarin we het grootste gedeelte van de competitie hebben gespeeld. Ook alle open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen de komende weken niet doorgaan. Daarnaast zijn intern georganiseerde wedstrijden voor zowel de jeugd als senioren niet toegestaan, in tegenstelling tot wat gisteren aan de Tenniskids functionaris gecommuniceerd is.

Tot vlak voor de persconferentie leek het erop dat de sport helemaal op slot zou gaan. We mogen daarom heel blij zijn met de ruimte die we krijgen. Dat is echt anders dan in het voorjaar, die verantwoordelijkheid moeten we ook voelen en nemen en absoluut niet de grenzen moeten opzoeken als sport.

Gelukkig mogen we dus wel blijven vrij tennissen en trainen. Dat is fijn, want sporten en bewegen is gezond en dat hebben we juist nodig in deze tijd.

Namens het bestuur
Ton van de Wiel