Algemeen

Tennisvereniging Rosmalen is in oktober 1968 opgericht. De tennisvereniging beschikt aan de Sportlaan in Rosmalen over 10 kunstgrasbanen met verlichting, die daardoor vrijwel het gehele jaar zijn te bespelen. Het paviljoen met bar, kleed-ruimten en sanitaire voorzieningen is ook nagenoeg het gehele jaar geopend, van maandag tot en met donderdag overdag en 's-avonds; op vrijdag alleen overdag. Bovendien is tijdens competities en toernooien het paviljoen ook op zaterdag en/of zondag geopend.

De tennisvereniging heeft bijna 900 leden, waarvan ruim 100 jeugdleden.

Veilig en sportief sporten bij onze vereniging.
Het bestuur  heeft  het convenant “veilig en sportief in ’s-Hertogenbosch” ondertekend met 35 verenigingen en de Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Het bestuur neemt  een standpunt in tegen het afnemend respect en het mondelinge en fysieke geweld binnen de verenigingen en op en in de sport accommodaties.
Samen zijn wij van mening dat leden van de verenigingen  het recht hebben om veilig, sportief en met plezier te sporten, te spelen en te ontspannen. Dit betekent dat ieder elkaar met respect  behandelt en er alles aan doet om ongewenst gedrag te voorkomen.
Dit geldt voor de verengingen, de individuele supporters, toeschouwers en natuurlijk ook de spelers (medespelers en tegenstanders).
De volgende 10 uitgangspunten hanteren wij om een veilige sportomgeving voor jong en oud bij TV Rosmalen te bieden:

10 Uitgangspunten:
Voor een veilige en plezierige sportomgeving, gedragen door het bestuur van de vereniging.

  1. Wij hebben respect voor elkaar en discrimineren niemand omwille van herkomst, seksuele geaardheid, geloof, geslacht en beperkingen.
  2. We complimenteren elkaar op positief gedrag maar spreken elkaar ook aan op negatief gedrag. Zowel binnen als buiten de lijnen. Laten we elkaars voorbeeld zijn.
  3. We hebben respect voor de waarden, normen & regels van de sport.
  4. We hebben respect voor de spelleiding of scheidsrechter.
  5. We gebruiken geen geweld. Niet lichamelijk en niet met woorden.
  6. We zijn goede winnaars, zonder de tegenstander te kleineren.
  7. We zijn goede verliezers, zonder kwaad te worden op de tegenstander of scheidsrechter. We laten ook niet met vervelende woorden en negatief gedrag merken dat we boos of ontevreden zijn.
  8. We genieten van elkaars acties en accepteren elkaars fouten. We praten met elkaar en niet over elkaar.
  9. We hebben respect voor het werk van de vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar voor de vereniging.
  10. We gaan zorgvuldig om met de sportomgeving, de materialen die we mogen gebruiken en de eigendommen van anderen.

Deze uitgangspunten bieden een basis voor het bereiken van ons doel: een veilige sportomgeving voor jong en oud!