Stroganoffsaus

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 bakje champignons
  • 1 rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 2 uien
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel chilipoeder (begin met 1 theelepel, dan proeven of je er qua pittig heid meer in wilt doen.)
  • Paar druppeltjes worchestershire saus
  • Paar druppeltjes tabasco
  • Witte peper, zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 rund bouillonblokje
  • 1 teen knoflook
  • Klein bekertje slagroom
  • Flinke scheut wodka

Voorbereiding:
Ui en paprika fijnsnijden. Champignons in plakjes snijden.

Bereidingswijze:

  1. Uitje fruiten dan paprika even meebakken als laatste de champignons erbij doen. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Dit op half vuur laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
  2. Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
  3. Tomatenpuree, bouillonblokje, knoflook alle kruiden naar smaak toevoegen.
  4. Als laatste zoveel slagroom toevoegen dat de saus een mooi kleurtje krijgt. Alleen snel opwarmen, anders gaat de saus schiften.