De Vrijwilliger: Luuk Giebels

Voor deze editie van ‘De Vrijwilliger’ zijn we terecht gekomen bij Luuk Giebels. Hij is als keukenhulp en als lid van WhoZnext zeer betrokken bij de tennisvereniging. Ook helpt hij bij de jeugdtoernooien vaak mee achter de wedstrijdtafel. Genoeg redenen dus om hem uit te lichten in deze rubriek.
Door Loek Perquin.

Wat doe je bij de club en wat houdt het precies in?
Ik help vaak mee in de keuken bij toernooien, zoals de clubkampioenschappen en de Taxperience Open en bij de (zaterdagavond) competitie. Ik ben dan meestal bezig met het maken en serveren van hapjes en snacks en met afwassen. Ook ben ik nu sinds een paar maanden lid van het net opgestarte WhoZnext. Het WhoZnext team bestaat op dit moment uit zes jeugdleden, onze begeleidster Michaela en Richard – onze nieuwe trainer. We hebben net de eerste activiteit achter de rug en we hebben tot nu toe eigenlijk nog alleen maar positieve reacties gehad.

Hoelang help je al in de keuken?
Ik denk dat ik ongeveer twee jaar geleden begonnen ben met helpen, maar ik ben al eerder begonnen met het helpen achter de wedstrijdtafel. De eerste keer was bijna drie jaar geleden bij de Herfsttrophy. Dat heb ik toen voor mijn maatschappelijke stage gedaan. Daarna ben ik vaker gevraagd om te helpen en uiteindelijk dus ook voor in de keuken. Dat is wel veel harder werken, maar je krijgt er ook wel een beetje voor betaald, dus helemaal vrijwillig is het eigenlijk niet.

Hoeveel keukenhulpjes zijn er en met hoeveel tegelijk ben je meestal aan het werken?
Ik zou eigenlijk niet weten hoeveel verschillende keukenhulpen we hebben. Een heleboel in ieder geval. Meestal zijn we eigenlijk maar met tweeën tegelijk aan het werk. Alleen met grote gelegenheden, zoals de Taxperience Open zijn we meestal met wat meer mensen.

Wat vind je er zo leuk aan om te helpen? En wat vind je van WhoZnext?
Ik vind het leuk om te doen. Je leert vanzelf veel mensen kennen, dus hoe langer je het doet hoe gezelliger het ook wordt. En als ik klaar ben met werken, ga ik vaak nog even tennissen op de minibaan met een paar anderen. Het WhoZnextteam is echt heel gezellig. We kennen elkaar allemaal heel goed en maken samen ook veel lol. Maar als we serieus moeten zijn, lukt dat ook wel. Het organiseren van de eerste activiteit vond ik zelf ook heel leuk om te doen.

Ben je van plan om je later ook nog op een andere manier als vrijwilliger in te zetten voor de club?
Daar heb ik eigenlijk nog nooit echt over na gedacht. Misschien dat ik later bij één van de commissies kom of bardiensten ga draaien. Dat zien we dan wel weer.

Ben je dan buiten de tennisvereniging om ook actief in de horeca?
Ik heb eerst gewerkt bij Mari Frunt, die gespecialiseerd zijn in woning- en projectinrichting. Mijn taak was om de bussen te wassen. Maar ik werk nu sinds het begin van dit jaar bij Eetcafé De Likkepot als afwasser. Dus ik werk nu inderdaad in de horeca.

Ben je ook van plan om later te gaan werken in de horeca of zie je jouw toekomst anders?
Ik ga dit jaar naar Havo 5 op het Pierson College. Daarna ben ik van plan om nog naar het atheneum te gaan. Als ik dat heb gehaald, denk ik dat ik iets met rechten ga doen. Dat leek me tenminste erg leuk, maar ik ben laatst ook gaan kijken bij technische bedrijfskunde en dat leek me ook wel erg leuk, dus ik weet het nog niet precies. Een baan in de horeca zie ik voor in de toekomst niet zitten. Voor de komende jaren als bijbaan lijkt het me wel leuk om te blijven doen.

Wat vind je op tennis na leuk om te doen?
Ja, tennissen is natuurlijk een van mijn grootste hobby’s. Verder zit ik vaak achter de Playstation en voetbal ik graag met vrienden. En ook wat drinken na het werken of na het tennissen is altijd erg gezellig.

Dan nog tot slot een tennisvraag. Wat is je favoriete tennisser en je favoriete tennisslag?
Mijn favoriete tennisser is Rafael Nadal. Waarom weet ik eigenlijk niet echt. Ik vind zijn manier van tennissen gewoon mooi en hij slaat hard. Mijn favoriete slag is de smash. Dat vind ik zelf ook de